Het beste educatieve speelgoed
Gratis verzending vanaf €50
Unieke producten
Op werkdagen: voor 12u besteld, vandaag verzonden
company

Onze top 8 magnetisch speelgoed per leeftijd om thuis al spelend te leren

13 februari 2024

Ben je op zoek naar geweldig speelgoed dat niet alleen super leuk is, maar ook nog eens helpt bij de ontwikkeling van je kind? Wel, zoek niet verder! We gaan je alles vertellen over het meest geweldige magnetische speelgoed dat er is: ja, je hoort het goed, MAGNETISCH speelgoed!

Of je kind nu nog maar net begint te ontdekken met magnetisch speelgoed, al lekker aan het bouwen is, of misschien al een doorgewinterde knikkerbaanbouwer is, er is voor elk wat wils. Wij delen met jou hier in onze blog onze 8 toppers rond magnetisch speelgoed per leeftijd én waarom het ideaal speelgoed is om allerlei vaardigheden thuis mee te oefenen.

1-3 Jaar: Magnetisch speelgoed voor kleine ontdekkers

Voor onze kleinste ontdekkers willen we graag veilig speelgoed thuis. We willen geen magneetjes of plastic stukjes die los kunnen komen. Maar met deze drie toppers kunnen we gerust zijn!

1. SmartMax Start Plus

Ah, de SmartMax Start Plus, een geweldige introductie tot magnetisch speelplezier! Deze set zit boordevol grote magnetische staven en ballen, speciaal ontworpen voor kleine handjes om mee te spelen. Het is niet alleen leuk, maar ook super nuttig voor de ontwikkeling van motorische vaardigheden en hand-oog coördinatie bij je kleintje.

En hier is een leuke tip voor thuis:

  • Bevestig de magneetstaven op de koelkast of radiator en laat je kindje spelen met hoogtes en laagjes. Wedden dat je kleine ontdekkingsreiziger zijn uiterste best zal doen om die staven te grijpen? En als je kleintje nog niet kan staan, is dit een geweldige oefening om die eerste stapjes richting het leren staan en lopen te zetten. Hoe leuk is dat?

2. SmartMax Totem

Jep, daar is-ie weer! SmartMax Totem, een tikje anders maar net zo geweldig! Wat maakt het zo speciaal? Nou, naast het feit dat het gewoon super cool is, helpt het ook bij de ontwikkeling van fijne motoriek en hand-oog coördinatie. Terwijl je kleine ontdekkingsreiziger de magnetische staven, figuurtjes en blokjes vastpakt, stapelt en ordent, groeien hun handvaardigheden en ruimtelijk inzicht.

Maar wacht, er is meer! Met SmartMax Totem kan je kind ook zijn of haar eerste stappen zetten in de wereld van constructie en engineering. Het bouwen van verschillende structuren stimuleert hun probleemoplossend vermogen en creativiteit, terwijl ze tegelijkertijd een stevige basis leggen voor toekomstige bouwprojecten. En hier is iets interessants: waar de vorige SmartMax-set meer gericht was op fantasie, helpt deze set juist met het volgen van instructies en het nabouwen van de instructiekaarten. Hoe cool is dat?

3. Magformers, mijn eerste magnetisch speelgoed

Dit is niet zomaar een magnetisch speelgoed, het is dé keuze van onze Smartiest ouders voor hun allerkleinsten thuis, en om goede redenen! Met deze kleurrijke en magnetische vormen kan je kleintje niet alleen zijn of haar creativiteit de vrije loop laten, maar ook essentiële vaardigheden ontwikkelen. Van fijne motoriek en hand-oog coördinatie tot probleemoplossend denken. Maar het allerbelangrijkste is dat het de ruimtelijke inzicht van je peuter bevorderd wordt bij het bouwen van allerlei 3D figuren. Dankzij de gekleurde magneten kan je kleintje allerlei creaties maken, waarbij open ended play de fantasie van je kind stimuleert. De Magformers my first Magformers bieden een meerwaarde die andere magnetische speelsets gewoonweg niet kunnen evenaren voor de allerkleinsten.

Een leuke speeltip om te leren over vormen en kleur:

  • Begin met het bouwen van verschillende 3D-figuren met behulp van de Magformers My First set. Zorg ervoor dat je figuren bouwt die 'hol' zijn van binnen, zoals kubussen, kommen, of cilinders, zodat er ruimte is om andere materialen in te plaatsen. Gebruik bij het bouwen van elke figuur alleen magneten van dezelfde kleur om consistente kleurpatronen te creëren. Bijvoorbeeld, bouw een rode kubus, een blauwe kom of een gele cilinder.
  • Nadat de figuren zijn gebouwd, verzamel verschillende gekleurde materialen zoals pompons, gekleurde auto's, of knikkers en leg ze op een aparte tafel of bakje. Leg de gebouwde figuren voor je kind en leg uit dat ze de materialen moeten sorteren op basis van kleur en ze in de bijpassende figuren moeten plaatsen. Bijvoorbeeld, alle rode materialen gaan in de rode kubus, alle blauwe materialen gaan in de blauwe kom, enzovoort. Laat je kind zelfstandig of met wat begeleiding de materialen sorteren. Moedig ze aan om te praten over de kleuren terwijl ze bezig zijn.
  • Zodra alle materialen zijn gesorteerd, kun je samen de figuren bekijken en benoemen welke kleuren erin zitten. Bespreek ook andere eigenschappen zoals grootte, vorm en textuur van de materialen. Herhaal het spel en moedig je kind aan om verschillende combinaties van figuren en materialen te proberen.

3-6 Jaar: Magnetisch speelgoed voor jonge bouwers

Voor de jonge bouwers thuis presenteren we deze 3 topfavorieten uit ons assortiment:

1. Connetix Rainbow Transport magnetische bouwblokken

Deze set van 50 regenboog magnetische bouwblokken en voertuigonderdelen van Connetix is een feestje voor het bouwen van kleurrijke constructies en het creëren van waanzinnige voertuigen! Met een scala aan kleuren en vormen kan je kind zijn of haar verbeelding de vrije loop laten terwijl ze verschillende voertuigen bouwen en avonturen beleven. En weet je wat het nog leuker maakt? Er zit ook een ideeënboekje bij, vol inspiratie om hun creativiteit naar nieuwe hoogten te tillen!

Het bouwen van voertuigen stimuleert de verbeelding van je kleuter, waardoor ze rolspellen en verhalen verzinnen rondom de voertuigen die ze maken. Dit draagt bij aan de taalontwikkeling en verbale expressie van je kleintje, terwijl ze creatieve verhalen bedenken. Bovendien kunnen ze de speelwereld delen met andere kinderen thuis, zoals vriendjes die op bezoek komen spelen of broertjes en zusjes, wat zorgt voor interactie en gedeeld speelplezier.

2. Magna-Tiles magnetische dino world XL set

De Magna-Tiles komen in verschillende kleuren, vormen en vooral in een verscheidenheid aan kleurrijke fantasiewerelden, variërend van zeedieren tot safari- en pooldieren. Een absolute favoriet is de XL-versie, volledig gewijd aan dino's! Deze set, met kleurrijke magnetische tegels in een dinosaurus-thema, zal de verbeelding van je kleintje zeker stimuleren terwijl hij of zij creatieve bouwwerken maken.

Met de verscheidenheid aan kleuren en vormen in de magnetische tegels kan je kleuter zijn of haar verbeeldingskracht stimuleren om allerlei creaties te bouwen en het dinosaurussenuniversum uit te breiden. Je kleine bouwer kan de magnetische tegels vastpakken, stapelen en ordenen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van hun fijne motoriek en hand-oog coördinatie. Het is dus een leerzame ervaring verpakt in speelplezier!

3. Geosmart basisset om te draaien en spinnen

Als jouw kleintje dol is op fantastische constructies met een extraatje, dan is deze set absoluut een uitdaging. Met de Geosmart magnetische bouwblokken kunnen ze niet alleen creatieve structuren bouwen, maar ze ook laten draaien en spinnen! De speciaal ontworpen magneten maken het gemakkelijk om ze in beweging te brengen, waardoor een extra dimensie aan het bouwplezier wordt toegevoegd. Hoe leuk is dat?

6-12 Jaar: Magnetisch speelgoed voor toekomstige ingenieurs

Dat magnetisch speelgoed geschikt is voor alle leeftijden, was misschien al duidelijk voor je. Van creatief bouwen en het betreden van themawerelden tot het laten bewegen van het magnetisch speelgoed, het biedt een fantastische meerwaarde om vaardigheden op een speelse manier te stimuleren. Maar voor de iets oudere kinderen bij jou thuis gaat dit magnetisch speelgoed nog een stapje verder. Hieronder stellen we nog 2 van onze toppers voor die je zeker eens moet uitproberen!

1. Coblo's magnetische knikkerbaan

Ja, deze set van Coblo is zo geweldig dat hij ook geschikt is voor de oudere bouwers! Met meer geavanceerde bouwmogelijkheden kan je ontdekker zijn of haar engineeringvaardigheden verbeteren terwijl ze fascinerende knikkerbanen bouwen. Deze uitgebreide set biedt eindeloze mogelijkheden voor het bouwen van complexe knikkerbanen en het experimenteren met verschillende trajecten. Het zien van hun zelfgebouwde knikkerbanen in actie en het bekijken van hoe de knikkers door de baan rollen, geeft je kind een gevoel van voldoening en trots zodra het balletje beneden is geraakt. Het is een geweldige oefening om hun vaardigheden te stimuleren en hun logisch denken te verbeteren; waar zal het balletje passeren? En zal het balletje daar beneden geraken?

Hier is een leuk feitje: 

Wat ook geweldig is aan deze magnetische bouwblokken set, is dat hij compatibel is met andere sets en merken zoals Magna-tiles, Connetix en Coblo

Heb je al een andere magnetisch spel thuis? Geen probleem! Je kunt ze gemakkelijk combineren en zo je speelset eenvoudig uitbreiden voor nog meer - en vooral groter - speelplezier! 😉

2. Geosmart magnetische voertuigen bouwset

Het bouwen van voertuigen met je kind thuis wordt een fluitje van een cent met deze set. Met deze set van Geosmart kan je kind niet alleen verschillende voertuigen bouwen, zoals auto's, vrachtwagens en helikopters, maar ook hun eigen avonturen bedenken tijdens het spelen. De magnetische eigenschappen van de stukken maken het eenvoudig om ze aan elkaar te koppelen en los te maken, waardoor je kind eindeloos kan bouwen en experimenteren. 

Wat deze set extra speciaal maakt, is dat hij compatibel is met andere Geosmart sets. Hierdoor ontwikkelt je kind zijn of haar creativiteit verder door verschillende sets te combineren. Bij het bouwen van voertuigen moet je kind nadenken over vormen, grootte en de positie van de magnetische stukken, wat helpt bij het ontwikkelen van zijn of haar ruimtelijk inzicht en begrip van driedimensionale structuren. Op een speelse manier leren ze ook een beetje wiskunde thuis. Leuk toch? Of je nu een beginner bent of een ervaren bouwer, de Geosmart voertuigen bouwset biedt plezier en uitdaging voor iedereen!

Heb je ook de smaak te pakken gekregen voor meer magnetisch speelplezier voor je lieve kapoen(en)? Verken dan meer van dit plezier in ons assortiment van magnetisch speelgoed hieronder!

Deel dit artikel
Inschrijven op de nieuwsbrief

Kinderen leren elke dag bij, wij dus ook.

Schrijf je in en krijg 5 euro korting!

🤓Het beste educatieve speelgoed
🙏Gratis verzending vanaf €50
🦄Unieke producten
📦Op werkdagen: voor 12u besteld, vandaag verzonden

Uw browser is verouderd

Om deze website optimaal te gebruiken, raden wij aan om een van de volgende browsers te gebruiken

Google Chrome
Downloaden
Safari
Downloaden
Mozilla Firefox
Downloaden
Microsoft Edge
Downloaden

Cookies

Mmmmmmm.... cookies! Altijd lekker bij het webshoppen. Stel zelf in met welke cookies je akkoord bent. Wij gebruiken voor deze website zowel onze cookies als die van derden.

Instellingen

Zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld.

Registreren informatie over hoe je de site bezoekt.

Houden informatie bij over jouw surfgedrag om je relevante advertenties te tonen op andere sites.